Kávé cukorbetegek, tejfehérje- és laktózérzékenyek számára: bemutatkozik a ganoderma gombás kávé és cappuccino

A kávé- és kapucsínófogyasztás töretlen népszerűségét senkinek nem kell bemutatni, rengetegen hódolnak ennek az egészséges szenvedélynek. Sokak figyelmét elkerüli ugyanakkor, hogy a kávéhoz használt ízesítőszerek, mint például a cukor vagy a tej bizonyos betegségek fennállta esetén nem használhatók. Egyes kávéfajták is gondot okozhatnak azoknál, akiknél bizonyos gyomorbántalmak szoktak előfordulni

Szerencsére létezik tökéletes alternatíva a fenti problémákkal küzdő emberek számára is, hogy a kávézás, kapucsínózás élménye ugyanolyan kellemes legyen, mint korábban volt. Ezekre a lehetőségekre fogunk a következőkben rávilágítani.

Hogyan helyettesíthetjük a cukrot?

A cukorbetegség a világ leggyakoribb anyagcserebetegsége, a felismert és kezelt betegek száma Magyarországon is több százezer főt tesz ki. Ennél a kórképnél az inzulinhatás csökkent vagy hiányzik, ennek következtében a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a szőlőcukrot felvenni, ezért éhezni kezdenek. Emiatt a betegség kezelésében nagy szerepet tölt be a megfelelő diéta alkalmazása.

A cukorbetegek étrendjéhez kiválóan illeszkednek az olyan természetes, kalóriamentes édesítőszerek használata, mint az Ayura Cappuccinóban megtalálható stevia, ami növényi alapú, ráadásul hosszú évszázadok óta ismerik és fogyasztják.

Tejcukorérzékenység vagy tejallergia esetén is van megoldás

Először is érdemes tisztázni a két probléma fogalmát, mivel gyakran össze szokták keverni a kettőt. A tejcukor- vagy laktózérzékenység fennállása esetén a tejcukor emésztési zavaráról beszélünk, ami tejfogyasztás esetén haspuffadással, gyomorgörccsel, hasmenéssel is járhat. Ezzel szemben a tejallergia azt jelenti, hogy a szervezet az elfogyasztott tejben lévő tejfehérjére (kazeinre) allergénként reagál és ellene kóros immunválaszt ad. Előfordulása kevésbé gyakori, mint az előbb említett laktózérzékenységé. Jellegzetessége, hogy már egészen minimális tejbevitel esetén megjelennek a tünetek, amelyek meglehetősen változatosak lehetnek (pl. kiütések, de súlyos esetben akár anafilaxiás sokk is kialakulhat).

Az instant kávék és kapucsínók gyakori ízesítője a tejpor, ami a legtöbb terméknél állati eredetű tejterméket jelent, amivel ezek a készítmények megfosztják a vásárlókat ezeknek a termékeknek a fogyasztásától.

Az Ayura Cappuccino ennek a problémának a kiküszöbölésére a növényi eredetű, ízesítőként is kiváló pálmatejport használja, amit bátran fogyaszthatnak laktózérzékenyek és tejallergiások egyaránt.

Javaslat gyomorpanaszokkal küszködőknek

Vannak, akiknek érzékenyebb a gyomornyálkahártyájuk, ezért bizonyos kávétípusok fogyasztása gyomorfájást, gyomorégést okozhat a magas csersavtartalom miatt. Ebből adódóan sokan inkább lemondanak a kávézás élményéről, hogy megelőzzék a gyomorfájdalmakat. Ezt leginkább a robusta fajtából készült kávék idézik elő, amelyeknek az ízük is kesernyésebb.

Aki ilyen problémákkal küszködik, annak érdemes a jóval lágyabb, selymesebb ízű arabica kávéfajtát keresnie, ami kíméletes a gyomorhoz, és normál mennyiségű fogyasztása nem okoz savtúltengést, gyomorbántalmakat. Az Ayura termékei ezeket a szempontokat is figyelembe veszik, hiszen kizárólag arabica típusú kávéfajtából készülnek.

Bízunk abban, hogy a cikkünkben említett betegségben szenvedőknek megfelelő alternatívát tudtunk nyújtani az élvezetes kávéfogyasztás folytatásához.

0
    0
    Kosár
    Call Now Button