Milyen szempontok alapján válasszunk ganoderma kávét?

A ganoderma gomba és az azt tartalmazó kávé vagy kapucsínó az utóbbi években nagy népszerűségre tett szert, ráadásul ez a népszerűség napjainkban is folyamatosan növekszik.

Ezen egyáltalán nem kell meglepődnünk, hiszen egyre többen tapasztalják meg ennek az évezredek óta használt gyógygombának az egészségre gyakorolt kedvező hatását.

A ganodermás kávé vagy kapucsínó rendszeres fogyasztása hosszú távon erősíti az immunrendszert, segít megőrizni a szervezet természetes egyensúlyi állapotát, amivel aktívan hozzájárulhat számos betegség megelőzéséhez, kezeléséhez. A mögöttünk lévő időszak kutatásai nagyon ígéretesek, számos vizsgálat is talált arra vonatkozó adatot, hogy ezek a termékek többek között hatékonyak lehetnek a rákos sejtek elleni harcban, a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben, támogathatják a szív- és érrendszert, a vérkeringést, de a lehetséges antidiabetikus hatásra utaló jelekre is fény derült már.

Az sem érhet senkit váratlanul, hogy ha valami ennyire jótékony hatású lehet és sokak által kedvelt, akkor rövid időn belül többféle gyártó és forgalmazó terméke lesz elérhető, melyek közül nem is olyan egyszerű kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt. Különböző szempontokra érdemes figyelni ahhoz, hogy ne érjen minket csalódás a vásárlást követően, és ne érezzük azt, hogy a megvett termék az árához képest nem nyújtja azt, amit várunk tőle. Éppen ezért ebben a cikkben a kiválasztás szempontjaira fogunk kitérni, ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

1.A ganoderma gomba aránya

Bár a ganodermás kávéban, kapucsínóban a kávé is kedvezően hat az egészségünkre, az ilyen termékeknél azonban az őrleményként jelen lévő ganoderma gomba arányának jóval nagyobb hangsúlya van az egészségre gyakorolt hatás tekintetében. Ezért erre a szempontra érdemes a leginkább odafigyelni. A jobb hatás érdekében érdemes a 2%-ot meghaladó termékeket előnyben részesíteni.

2.Az édesítőszer típusa

Ugyancsak sokakat érdekel, hogy milyen édesítőszereket tartalmaznak a ganodermás kávék és kapucsínók. Vannak, akiknek ez valamilyen betegség (pl. cukorbetegség) miatt fontos, mások az alakjukra szeretnének vigyázni. Csak szemléltetésképpen rögzítsük, hogy Magyarországon a kezelt cukorbetegek száma eléri a több százezer főt, emellett jelentős lehet azok száma is, akiknél már jelen van ugyan, de még nem ismerték fel a betegséget.

A cukor egyik kiváló helyettesítője például a stevia (sztívia), ami egy természetes, növényi alapú, évszázadok óta ismert, ráadásul kalóriamentes édesítőszer. Ennek köszönhetően a termék egészséges marad, biztonságosan fogyasztható bárki számára, legyen szó fiatalabb korosztályról, felnőttekről, idősekről, cukorbetegekről vagy fogyókúrázókról. A stevia ízére igaz továbbá, hogy nagyon hasonlít a cukoréhoz, ezért kiválóan visszaadja a hagyományos cukor ízét, emellett hőálló, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

3.A kávé fajtája, minősége

Valóban fontos, hogy a ganodermás kávénk, kapucsínónk kellően magas arányban tartalmazzon ganoderma gombát, de az ezekbe az italokba való keverés célja az volt, hogy ez a kiváló hatóanyag minél több emberhez eljuthasson. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha a legjobb minőségű kávéfajtákat alkalmazzák a gyártás során.

Bár körülbelül hetven féle kávéfaj létezik, széles körben azonban csak kétfélét termesztenek, forgalmaznak és fogyasztanak. Ez a két fajta az arabica és a robusta. E kettő között több különbség is van.

Az arabica a kedveltebb és népszerűbb fajta, mivel íze gazdag a különböző aromákban, kevésbé érezni keserűnek és savas hatásúnak. Összességében tehát egy drágább, de jobb minőségű, finomabb fajtáról van szó, ami nem okoz gyomorégést, savtúltengést. A selymes ízvilágnak köszönhetően rendszerint lágy pörköléssel készül. Ezzel szemben a robusta íze sokkal erőteljesebb, aromákban kevésbé gazdag, sokkal jobban dominál a kesernyés, savas hatás a fogyasztása során. Itt már egy olcsóbb, gyengébb minőségű típusról van szó, ami akár gyomorégést is kiválthat. Legtöbbször sötétebb pörkölést alkalmaznak az előkészítése során.

Számos terméknél megfigyelhető, hogy különböző arányban keverve alkalmazza a két kávéfajtát, aminek köszönhetően a kávézás élménye fog kárt szenvedni.

4.Laktózérzékenyek fogyaszthatják-e?

A laktózérzékenység meglehetősen sok embert érint szerte Európában, azon belül Magyarországon is. Hazánkban a népesség akár 30-40%-a is érintett lehet a laktóz-intoleranciában. Ez azért lényeges szempont, mert az instant kávék vagy kapucsínók sokszor tartalmaznak állati eredetű tejporokat, amit a laktózérzékenyek nem fogyaszthatnak.

Nekik sem kell azonban ettől még lemondani arról az élvezetről, lágyságról és kellemes ízről, amit alapesetben a tej tud nyújtani a kávézás során. A tej ugyanis nagyon jól helyettesíthető például pálmatejporral, amit laktóz-intoleranciában szenvedők is nyugodt szívvel fogyaszthatnak.

5.Az ár

Az ár egy kissé leegyszerűsített megnevezése annak, amire valójában ennél a szempontnál fel szeretnénk hívni a figyelmet. Azt kell ugyanis szem előtt tartani, hogy az adott termék milyen tulajdonságokkal rendelkezik az árához képest, ad-e valami pluszt más kávétípusokkal összehasonlítva, és mindez mennyibe kerül. Helyesebb tehát ár-érték arányról beszélni, ami megmutatja azt, hogy az adott ár alacsony, magas vagy éppen megfelelő ahhoz képest, amennyit az adott termék valójában ér.

Ha szétnézünk a meglehetősen telített piacon, akkor azt látjuk, hogy több készítmény ára is meghaladja a négyezer forintot is egy 50 grammos kiszerelésnél, ennek ellenére például a ganoderma tartalma elmarad a legmagasabb szinttől. Más márkák például nincsenek tekintettel a népesség nagy részét kitevő laktózérzékenyekre vagy cukorbetegekre, mivel gyengébb minőségű, bizonyos esetben akár egészségre is ártalmas összetevőket, állati eredetű tejporokat, hétköznapi cukrokat használnak. Emellett a kávéból sem a legjobb minőségű arabicát teszik a termékbe, hanem vegyítik a kevésbé ízletes robustával. Ebben az esetben hiába olcsóbb is akár egy készítmény, nem éri meg azt az árat, amiért kínálják.

Miért éri meg Ayura ganoderma gombás kávét vagy kapucsínót venni?

Az Ayura mindig azt tűzte ki célul, hogy termékei nagy arányban tartalmazzanak ganodermás gombát, amit a legjobb minőségű kávéhoz adagol hozzá, ezzel biztosítva a finom, kellemes kávézás élményét akár a cukorbetegek vagy a diétázók számára is.

A fentieket támasztja alá, hogy az Ayura kávéiban és kapucsínóiban:

  • a jogszabályok által engedélyezett legmagasabb, 3%-os arányú a ganoderma gomba aránya, más készítményeknél ez legfeljebb a 2%-ot éri el,
  • a kávé kizárólag, 100%-ban arabica kávét tartalmaz,
  • állati eredetű tejpor helyett a laktózérzékenyek által is fogyasztható pálmatejpor található,
  • stevia helyettesíti a cukrot.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően ár-érték arányban nagyon versenyképes termékekről van szó, amelyek összetevőik révén Európában egyedülálló minőséget képviselnek.

Miután megismertük a ganodermás kávék és kapucsínók kiválasztásának legfontosabb kritériumait, leszögezhetjük, hogy az Ayura kávékülönlegességei valamennyi szempontnak maximálisan megfelelnek, ráadásul abban is eltérnek a többi terméktől, hogy a már említett pálmatejporon kívül olyan további egészséges összetevőket tartalmaznak, mint a ginzeng, fügekaktusz, szőlőmag, moringa, l-karnitin, q10 koenzim, kollagén, kalcium vagy a fehér vesebab. Ezek a hatóanyagok többféle módon támogathatják a szervezetünk megfelelő működését, a teljesség igénye nélkül említünk meg most csak néhányat. Hozzájárulhatnak a teljesítőképesség növeléséhez, a fáradtságérzet, a zsírlerakódás csökkentéséhez. Kedvezően hathatnak a vérnyomásra, a vérkeringésre, a vércukorszintre, az ízületek működésére és az emésztésre is.

Összességében azt tudjuk mondani, hogy az Ayura ganoderma gombás kávéi és kapucsínói úgy felelnek meg a fentebb ismertetett szempontoknak, hogy közben ezeket nagyon kedvező áron tudja biztosítani a fogyasztók számára.

0
    0
    Kosár
    Call Now Button